Doe mee!

Lees hier hoe je subsidie aanvraagt

Heb jij een goed idee voor de viering van de verjaardag van Amsterdam? Stichting Amsterdam 750 geeft subsidie aan projecten in het kader van Amsterdam 750. Hoe het werkt lees je in het kort hieronder. De uitgebreide tekst met alle eisen en richtlijnen is te lezen in de Regeling en Toelichting.

WAT
We zijn op zoek naar projecten die speciaal worden georganiseerd in het kader van Amsterdam 750 die aansluiten bij één van de 3 programmalijnen (thema’s) van de viering:

1. Het verhaal van Amsterdam- bekende én onbekende verhalen over Amsterdam en de Amsterdammers.
2. De nieuwe kaart – alles over de ontwikkeling van de stad Amsterdam
3. De stad maken we samen – Hoe Amsterdammers samen zorgen voor de stad

We letten speciaal op projecten die bijdragen aan nieuwe verbindingen, talentontwikkeling en projecten die ook relevant zijn ná 2025.

WIE
Bewoners, organisaties en instellingen in Amsterdam en Weesp.
Altijd samen met minimaal twee andere partners.

HOEVEEL

Subsidies van 10.000, 20.000 of 50.000 euro.
De bijdrage van de stichting mag maximaal de helft van je begroting dekken. Zorg dus ook voor andere manieren van financiering.
Heb je een kleinere bedrag nodig? Kijk dan eens bij Stichting Mensen Maken Amsterdam. Zij organiseren speciale subsidierondes in het kader van Amsterdam 750.

WANNEER

Je project moet worden uitgevoerd vóór 27 oktober 2025.
Je kunt subsidie aanvragen in 8 verschillende stadsdeelrondes.

HOE

Bij Alles over je aanvraag kun je lezen hoe je je kunt voorbereiden op je subsidieaanvraag en wat we van je verwachten en welke stappen je moet doorlopen.

We zijn heel benieuwd naar je plan!

Meer weten?
Vrijwel alle vragen worden beantwoord in de Regeling en Toelichting. Mocht je daarna toch nog vragen hebben , neem dan contact op via stichting@amsterdam750.nl. We helpen je graag!

Wat als aanvragen bij de Stichting niet kan of niet is gelukt?

Heb jij een goed idee maar is het niet mogelijk of gelukt om subsidie aan te vragen bij Stichting Amsterdam 750? Hier vind je een overzicht van andere opties.

Wil je op een andere manier meedoen? Bijvoorbeeld door een donatie te doen aan Stichting Amsterdam 750? Neem dan contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden met je.

Let op: aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend. De tekst zoals opgenomen in de Subsidieregeling en bijbehorende toelichting is leidend.