Agenda

Waar kun je ons en onze activiteiten de komende tijd vinden?

Oktober en november: spreekuren Oost en Weesp

De komende tijd kun je Stichting Amsterdam 750 overal tegenkomen in Oost en Weesp: van Zeeburg tot Betondorp, van Watergraafsmeer tot IJburg, en van Weesp tot de Indische Buurt . Op 1 december gaat de subsidieronde voor deze stadsdelen van start, en daarom organiseren we in oktober en november bijeenkomsten en spreekuren om je te helpen bij de voorbereidingen van je aanvraag.

In oktober en november organiseren elke maandag en donderdag een spreekuur op locatie. Je kunt dan langskomen als je meer wil weten over hoe het werkt om subsidie aan te vragen. Op dinsdag en donderdag kun je online een afspraak met ons maken.

Kijk hier voor meer informatie over de spreekuren en het maken van een afspraak.

Zaterdag 3 september: Indische Buurt Festival

Op zaterdag 3 september is het weer tijd voor het jaarlijkse Indische Buurt Festival, waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en genieten van alles wat de Indische Buurt te bieden heeft.

De feestdag staat in het teken van het delen van kennis, kansen en plezier in de wijk. Een leuke dag met optredens, heerlijk eten, kinderactiviteiten, presentaties van kunstwerken en initiatieven uit de buurt. 

Rond 15:00 zal Fatima Essahsah namens Stichting Amsterdam 750 vertellen over de verjaardag van de stad en hoe Amsterdammers de mogelijkheid krijgen om zelf te bepalen hoe ze daar invulling aan kunnen geven.

Dus heb je een goed idee? Of wil je op een andere manier bijdrage aan een geslaagde viering? Maak dan kennis met Fatima tijdens Indisch Buurt Festival! 

Op 1 december start de aanvraagronde voor inwoners van Amsterdam Oost en Weesp.

Het Indische Buurt Festival zal plaatsvinden op zaterdag 3 september vanaf 12:00. Kijk voor meer informatie op de website van het festival.

Spreekuur 7 april: Mansveltschool Bos en Lommer

Op donderdagmiddag 7 april zijn we van 16.00 tot 17.00 te gast in Huis van de Wijk Mansvelt in Bos en Lommer. In dit bruisende buurtcentrum in een voormalige school worden dagelijks tal van activiteiten georganiseerd door actieve Amsterdammers. Ben je bezig met je subsidie aanvraag voor Stichting Amsterdam 750 en heb je een vraag? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Fatima Essahsah van Stichting Amsterdam 750 is aanwezig tussen 16 en 17 uur om al je vragen te beantwoorden. Graag tot dan!


Spreekuur 30 maart: Samen Kracht in Amsterdam West

Op woensdagmiddag 30 maart zijn we van 12.00 tot 13.30 te gast bij buurthuis Samen Kracht. Heb je een vraag over het aanvragen van subsidie? Of wil je meer weten over de viering van Amsterdam 750 en hoe jij een bijdrage kunt leveren? Kom dan bij ons langs, we maken graag kennis met je. En uiteraard staat er een kop koffie of thee voor je klaar!

Hier kun je meer lezen over het inspirerende verhaal van Nadia en Mohammed, de mensen achter buurthuis Samen Kracht.

Samen kracht
Gibraltar Speeltuin
Haarlemmerweg nr. 645 A
woensdag 30 maart
12.00 – 13.30

Buurtbijeenkomsten Amsterdam West

Om juist ook de minder ervaren subsidieaanvragers een kans te geven worden buurtbijeenkomsten georganiseerd waarbij niet alleen informatie maar ook inspiratie uitgewisseld zal worden. Alle ideeën zijn welkom, of het nu gaat om sport, cultuur, een onderzoek, een buurtproject voor oudere bewoners, of een mix van verschillende thema’s en doelgroepen. Zolang het maar bijdraagt aan de viering van Amsterdam 750 en past binnen de kaders van de subsidieregeling.

Subsidierondes Stichting Amsterdam 750

De komende jaren kent elk stadsdeel een eigen aanvraagronde, waarbij ook inwoners van Weesp de mogelijkheid krijgen een aanvraag in te dienen: